FÖRENINGAR

Som medlem i HHGS kan du välja att engagera dig i ett stort urval av föreningar under din studenttid. Studentföreningarna täcker allt från idrott, spex och fest till entreprenörskap och hållbarhet. Nedan finns lite information om några av de föreningar som finns och vad de gör för något.

Handels Kvinnliga Nätverk

Handels kvinnliga nätverk (HKN) är en förening som förenar engagerade kvinnor på Handelshögskolan för att inspirera varandra! Nätverket finns både sinsemellan kvinnliga studenter på Handels men bryggan till näringslivet är också viktig.

Handels Students For Sustainability

Handels Students for Sustainability (HaSS) är Handels hållbarhetsförening och arbetar för ett mer ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle. Målet är att sprida information om hållbarhet och att engagera studenter i frågan.

N&FA 22 logo

Nollnings- och Fadderakademin

Handels Nollning anordnas varje år som ett projekt av ett gäng studenter på Handelshögskolan. Projektets ledning kallas Nollnings- och Fadderakademin, bland studenterna kallat N&FA.

Marskalkämbetet

Marskalkämbetet är en grupp med studenter som arbetar för att bevara handelshögskolans och HHGS traditioner. En marskalk kan en känna igen på hens högtidskläder tillsammans med en kårband och studentmössa. Marskalkerna representerar och officierar akademiska event såsom examinationer. Det sägs att man föds till en marskalk, men ingen vet säkert.

Handels Idrottsförening

Handels Idrottsförening (Handels IF) är en studentförening som arrangerar sportaktiviteter varje vecka under året, som t.ex. jogging, gruppträning och bootcamp, m.m.

HandelsSpexet

Handelsspexet är Handels eget spex. Varje år går ett gäng studenter ihop och producerar ett spex om en känd (men död) person. Spexet består av olika grupper som tillsammans producerar föreställningen. Alla har talang att vara med på något sätt.

Sexmästeriet

Sexmästeriet är de som hanterar och arrangerar event på Handelspuben. Puben är öppen varje onsdag mellan kl. 18.00 till 00.00 samt på varje CSN-fredag. Under nollningen får man däremot möjlighet att besöka puben oftare.

Handels Entreprenörer

Handels Entreprenörer är en förening som arrangerar evenemang med olika entreprenörer för att engagera fler studenter i entreprenörskap, innovation och innovativt tänkande. Deras vision är att det ska vara enkelt att starta sitt eget företag efter studenten.

Handels Extreme Sports

Handels extreme sports är en grupp av aktiva studenter som arrangerar olika typer av sportaktiviteter tillsammans. Deras största event är en skidresa som tar plats runt januari varje år.

DJ Team Götes

DJ Team Götes är en förening som DJ:ar varje onsdag på Handelspuben, samt på vissa andra event runt omkring Göteborg. Götes rekryterar nya medlemmar varje höst under nollningen, och spelar musik både under vissa dagar, samt under samtliga pubkvällar. Du behöver inga förkunskaper för att vara med.

Mistluren

Musikcorpset Mistluren är skolans äldsta orkester och har varit verksamt sedan år 1959. Mistluren spelar även de på sittningar och fester och åker tillsammans med Mistlåhren och Misstagen på olika träningsläger och student-orkesterfestivaler. Mistluren repar i Handelspuben varje måndag.

Mistlåhren

Mistlåhren är skolans ballet och älskar att dansa. Varje vecka repar de allting mellan 50-talsinspirerad show dance och cancan till nya moderna danser. De uppträder på sittningar och andra fester. Tillsammans med Misstagen och Mistluren åker de även på olika träningsläger och student-orkesterfestivaler.

Misstagen

Enligt legenden är Misstagen skolans främsta förespråkare av konst. Ibland uppträder de på sittningar och ibland inte. Ropar en “var är baletten” så dyker de kanske upp någon gång.

Feministiska Juriststudenter

Feministiska juriststudenter (FEMJUR) är en plattform för de juriststudenter som intresserar sig för genus och andra kritiska och intersektionella perspektiv på juridik. Du kan gå med i FEMJUR när som helst under året.

“Jag började engagera mig väldigt tidigt för jag såg så tydligt att det är i föreningslivet väldigt mycket roligt sker! Dessutom upptäckte jag även att ens personliga utveckling definitivt får en skjuts framåt av engagemang i Handels studentkår! Jag har lärt mig så otroligt mycket på det, som jag troligtvis inte hade kunnat läsa mig till eller snappa upp på en föreläsning heller, så det har varit helt ovärderligt för mig"
Astrid Johansson
Ordförande HKN 2019
"Jag började på Handels med inställningen att jag inte skulle vara aktiv i några föreningar eller projekt. Väldigt fel hade jag och efter att ha engagerat mig i många olika sammanhang så har jag insett hur mycket roligare skolan blir och hur många fler underbara människor man lär känna. Rekommenderar starkt att du som ny student engagerar dig"
Maria Nordin
Ordförande HIF 2019