BOSTAD I GÖTEBORG

Det kan vara svårt att hitta en bostad i Göteborg som nyinflyttad till staden. Nedanför kommer lite tips på sätt som kan göra bostadssökandet lite enklare.

SGS Studentbostäder

SGS har Göteborgs största utbud av studentbostäder. På deras hemsida kan du få mer information om vad som gäller när du flyttar in, bor och flyttar ut ur din SGS-lägenhet. I kårmedlemsskapet ingår 3 månader extra kötid till SGS, samt 1 månads extra kötid varje påbörjad termin. För att läsa mer om din studentkår och hur du blir medlem klicka på "läs mer".

Chalmers Studentbostäder

Chalmers i Göteborg erbjuder även de studentbostäder på Landala, Guldheden, Emilsborg, Johanneberg och Lindholmen. På hemsidan kan du hitta mer information om hur det är att bo i deras studentbostäder och hur man kan ansöka om en bostad hos dem. All information förses på engelska.

Boplats Göteborg

Boplats.se är en marknadsplats där hyresvärdar inom pendlingsavstånd från Göteborg kan annonsera sina lediga hyresrätter. Du söker lägenheter genom att registrera dig på webbplatsen och anmäla intresse för enskilda lägenheter. Lägenhetsannonserna kommer både från kommunala bostadsbolag och privata fastighetsägare. Boplats ägs av Göteborgs Stad.

Blocket / Andra hand

På blocket kan du söka andrahandskontrakt under fliken ‘bostad’. Här finns det kontakter för både andrahandskontrakt samt kontrakt som inneboende i lägenheter och hus. Detta är ett bra förslag för de som vill söka ett kortare kontrakt. Även i Facebookgruppen "Bostad att hyra i Göteborg" finns möjlighet att hitta bostad att hyra i andra hand.

Grattis till din studieplats på Handelshögskolan i Göteborg. Att flytta och börja plugga är stora steg i livet. Kom ihåg att adressändra så att ni får den post som är avsedd till er. Vem vet vad som kan dimpa ner i brevlådan? En bröllopsinbjudan, en räkning eller ett stipendium?