Välkommen till handels

Genom att studera ekonomi eller juridik vid Handelshögskolan i Göteborg får du möjligheten att göra skillnad, att samverka, att utvecklas, att påverka din framtid, vår framtid – kanske världens framtid? Oavsett om du tänker dig en karriär som managementkonsult, advokat, VD eller på en hjälporganisation så är kunskap om hållbart företagande en viktig kompetens. Välkommen till handels!

din Studentkår - HHGS

HHGS är Handelshögskolans studentkår. HHGS finns till för att göra studentlivet lite lättare för studenter genom att hantera den dagliga administrationen av föreningarnas ekonomi och alla möjliga situationer som kan uppstå under deras verksamhetsår. HHGS agerar även som en länk mellan studenter och olika projekt, föreningar och företag. Tveka inte att ta kontakt med dem om du undrar något!

Programföreningar

Alla program på Handelshögskolan har en programsektion som gör att alla studenter har en bra tid under sina studier. Programsektionerna gör många olika saker – Allt från att arrangera fester till att utveckla utbildningen. Om du är medlem i HHGS kommer du automatiskt att vara medlem i din programsektion.

Föreningar och projekt

I HHGS finns det massvis av föreningar som man kan engagera sig i under sin studenttid. Studentföreningarna täcker allt från idrott, spex och fest till entreprenörskap och hållbarhet. Nedan finns lite information om några av de föreningar som finns och vad de gör för något.

Handelsföretagen

HHGS har en egen företagsgrupp bestående av 7 bolag som ägs genom vårt holdingbolag; HHGS Holding AB. Genom våra företag har tusentals studenter genom åren skaffat sig värdefull erfarenhet av managementkonsultation, juridisk rådgivning och redovisning, för att nämna några av de områden som HHGS Group ägnar sig åt. Med en årlig omsättning på över 7 miljoner kronor och 150 anställda är HHGS. gruppen är både en kunskaps- och intäktskälla för alla som är medlemmar i Studentkåren.