Bostad i Göteborg

I Göteborg är det ganska svårt att hitta bostad snabbt. Ta reda på vilka möjligheter som finns och sätt igång med bostadssökandet så snart du vet att du vill studera här. De två stora hyresvärdarna för studentlägenheter i Göteborg är SGS Studentbostäder och Chalmers Studentbostäder.

Studentkonto och ladok

Som ny student vid Göteborgs universitet behöver du aktivera ditt studentkonto. Om du har ett svenskt personnummer och inloggning till antagning.se eller till eduID kan du själv aktivera ditt studentkonto. Du kan sen själv registrera dig på både fristående kurser och programkurser, via registreringsfunktionen i Ladoktjänsterna i Studentportalen.

GU-kort

För att kunna beställa GU-kortet måste du vara registrerad som student vid Göteborgs universitet. Tryck på “Läs mer” för att ta reda på hur du beställer kortet. Nästa steg är sen att besöka något av GU:s Servicecenter för att fotografera dig och hämta ut kortet.

Ansök om studiemedel

Studiemedel är till för dig som studerar på högskola, universitet eller yrkeshögskola. Tryck på “Läs mer” för att ta reda på hur du söker studiemedel.

kurslitteratur

Det kan vara svårt att veta hur en på bästa sätt kan få tag på kurslitteratur. Här får du några exempel på enkla sätt att göra det på.