DELTA PÅ NOLLNINGEN

Med nolletröjan på har du direkt nästan 700 nya vänner. Bär den med stolthet under hela nollningen och känn igen andra nollor på flera hundra meters avstånd.

STEG 1

INVÄNTA KONTAKT FRÅN FADDRAR

Första steget för att delta i nollningen är att invänta kontakt ifrån dina faddrar. Detta kommer troligtvis ske kort efter antagningsbeskedet. Ta tillfället i akt och passa på att ställa de frågor du har! Om mot förmodan Ingen fadder tar kontakt med dig kan du själv ta kontakt med dina faddrar genom att gå med i ditt programs Facebook-grupp. 

Detta bör även de som blivit kontaktade av faddrar göra så gruppen kommer fungera som huvudsaklig kommunikation mellan nollor och faddrar. Nedan finner du länkar till respektive programs Facebook-grupper:


+ Bachelor’s Programme in Business and Economics

STEG 2

BLI KÅRMEDLEM

För att du ska kunna delta på nollningen behöver du vara medlem i Handelshögskolans Studentkår, HHGS. Du kan välja mellan att köpa ett medlemskap för en termin eller hela din studietid. 

STEG 3

KÖP DITT NOLLEPAKET

Ditt Nollepaket köper du via appen Orbi. Redan nu kan du registrera dina uppgifter i appen så att du har allt redo. Ditt program kommer ha specifika paketbiljetter, det är viktigt att du ser till så att du köper rätt biljett och hämtar ut ditt paket. För att läsa mer om hur du installerar Orbi-appen kan du trycka på knappen “installera Orbi-knappen” nedan.

Paketet kostar ca 600 kr och består av en tygkasse fylld med massa roligt och användbart samt ett snyggt datorfodral. Du får också Nollningens officiella t-shirt (som ska bäras under de flesta aktiviteter) och ditt nolleband runt armen.

650 nya studenter

Du som deltar i Handels Nollning har en unik möjlighet att träffa andra nya studenter - möjligtvis vänner för livet.

Handelspuben

Gratis och exklusiv inträdesrätt till handelspuben under Handels Nollnings två veckor.

Företagskontakt

Handels Nollning samarbetar med många olika företag som du som deltar har möjlighet att knyta kontakt med.

SGS bonus

Tre månaders ködagar i bonus då du är kårmedlem och köper nollepaketet. Därefter en månad varje halvår.

MAT

Under vissa dagar kommer det serveras vegetarisk mat. Vilka dagar kommer framgå av informationen som publiceras i Facebook-gruppen "Handels Nollning 2023".

Goodiebag

Alla som köper ett nollepaket kommer att få en goodiebag med bland annat ett datorfodral.

STEG 4

INSKRIVNINGSMÄSSAN

Sista steget är att komma till Handelshögskolan i Göteborg den 12:e augusti under utsatt tid. Här kan du hämta upp ditt nollepaket. Du kommer också få träffa oss i N&FA 2024 men även dina faddrar, som längtar efter att träffa er! Var inte orolig för att du behöver hitta rätt plats på Handelshögskolan, du kommer garanterat se eller höra på långt avstånd!

GRATTIS! DU ÄR NU MED PÅ HANDELS NOLLNING 2024!

Varför är vår nollning så bra?

FADDRAR

Varje program har ett härligt gäng faddrar, med gula tröjor, som är med för att se till att ni trivs. De är glada, betryggande och finns där för er och vill besvara alla era frågor. De kommer visa er vart ni ska gå, peppa er när ni är trötta, stötta er om ni får problem och krama er om ni är förvirrade.

KÄRLEK ÖVER GRÄNSERNA

Mycket prestige står på spel under nollkampen och det är väldigt lätt att dras med i stämningen på både gott och ont. Det finns alltid en risk att taggningen och peppningen går åt fel håll och istället förvandlas till hån mot motståndarna. Detta är något som absolut inte är tillåtet och kommer i slutändan leda till poängavdrag. Viktigt att poängtera är att poängsättningen även går åt andra hållet, där det ofta lönar sig att vara lite extra snäll mot de andra programmen! Vi må tävla mot varandra under nollningen, men tillhör allihop den stora handelsfamiljen.

NOLLEFRID

Nollefriden är en regel som innebär att faddrar, N&FA och andra engagerade i nollningen inte får ingå en intim relation med en nolla under de tre veckor som nollningen pågår. Detta finns till för att fokus under nollningen enbart ska vara på nollorna. Den som bryter mot nollefriden blir avstängd från nollningen.

SEXMÄSTERIET

Sexmästeri är ett ord som återkommer ofta inom studentvärlden. Handels sexmästeri är dem som driver vår kära Handelspub. Sexet är de som fixar festen och ser till att ingen student går törstig. Varför de kallas sexet? Det finns många myter kopplade till ordet, men en förklaring är att det kommer från ordet ”Sexa” som är ett gammalt ord för fest. Sexet kommer ni att träffa under hela nollningen!

GÖTES

DJ Götes är de som ser till att pubens dansgolv vaknar till liv och får det att spritta i varje handelsstudents ben. Dessa DJs har kollen på den senaste musiken. Under nollningen kommer ni träffa Götes vid en massa tillfällen, de ser till att det är dans vart i Göteborg vi än befinner oss.

VANLIGA FRÅGOR

Hur gör jag om jag inte kan komma på inskrivningsmässan den 12:e Augusti?

Om du inte har möjlighet att delta under inskrivningsmässan rekommenderar vi att du hör av dig till ditt programs huvudfaddrar (kontaktuppgifter till dem hittar du i ditt programs facebook-grupp). Fastän du inte kan komma på inskrivningsmässan KOM IHÅG att du fortfarande måste registrera dig på ditt program för att inte förlora din studieplats.

Måste man vara närvarande under hela nollningen?

Om du inte kan delta under nollningens alla aktiviteter så är det inga problem. Du kan fortfarande köpa ett nollepaket och delta under de aktiviteter du har möjlighet att komma på, men vi rekommenderar att vara med på så mycket som möjligt. Det är ett perfekt tillfälle att lära känna inte bara de som kommer gå i just din klass, utan även på andra program. Make the most of it!

Är Handels Nollning bara festande hela tiden?

Nej. Handels Nollning är till för att välkomna de nyantagna studenterna till Handelshögskolan och Göteborg. Under Handels Nollning arrangeras både dags- och kvällsaktiviteter i olika former, med allt från vattenlekar till företagsmingel. Handels Nollning är till för alla Handels nyantagna studenter. 

När kan jag skriva in mig som kårmedlem?

Du kan redan nu skriva in dig i studentkåren. Detta gör du på studentkårens, HHGS, hemsida (www.hhgs.se) eller genom att klicka på knappen under steg 2 – bli kårmedlem. 

Hur tar jag kontakt med er?

Det finns flera sätt att ta kontakt med oss i Nollningsakademin och vem du bör kontakt med beror lite på vad du undrar över. Vår kontaktinformation kan du hitta under fliken “kontakt” här på hemsidan. För generella frågor är det bäst att kontakta vår General (Lova Jansson) eller V. General (David Rados).

"När jag var nolla så gav nollningen mig så mycket som jag har tagit med mig i efterhand. Stor anledning till att jag valde att vara fadder var för att kunna ge andra nyinflyttade lika bra intryck till den fantastiska skolan som Handelshögskolan är. Nollningen är ett minne som jag definitivt kommer minnas resten av mitt liv och jag är så tacksam över att det är något jag fick uppleva!"
Idun Nylén
Ny student 2021