Kårföretag & Mässor

Som medlem i HHGS kan du välja att engagera dig i ett stort urval av föreningar under din studenttid. Studentföreningarna täcker allt från idrott, spex och fest till entreprenörskap och hållbarhet. Nedan finns lite information om några av de föreningar som finns och vad de gör för något.

HandelsConsulting

HandelsConsulting är Nordens största studentdrivna managementkonsultbolag. Oavsett om du läser ditt första år eller är masterstudent, så kommer du kunna utvecklas på HandelsConsulting. Du kommer få sköta försäljning mot nya kunder samt jobba inom projekt. Marknadsanalyser, market entries, employer branding, hållbarhetsundersökningar, juridiska kartläggningar och kommersiell due dilligence är exempel på projekt vi gör för våra kunder.

NÖJES

Nöjes AB grundades som förening 2011 och blev ett företag 2016. Syftet med Nöjes är enkelt - att berika studenter med stora fester och event.

GADDEN

GADDEN är nordens största arbetsmarknadsmässa för ekonomer, jurister, logistiker och miljövetare. Mässan, som går av stapeln den 12-13 november, har de senaste åren haft cirka 6000 besökare och över 100 utställande företag. GADDEN är ett projekt som anordnas av en kommitté på 15 personer, tillsammans med ett crew bestående av 150 drivna studenter som går allt ifrån första till sista året på sin utbildning.

HandelsJuristerna

HandelsJuristerna är en juridisk konsultfirma på handelshögskolan som erbjuder rådgivning för ett överkomligt pris.

GAIUS

Gaius är jobbmässan för jurister vid Göteborgs universitet och de har en lång tradition att ordna möten mellan studenter och framtida arbetsgivare.

HandelsFinance

Handels Finance är HHGS yngsta företag och erbjuder konsulttjänster inom redovisning, kontrollering företagsekonomi.

Rekon

REKON är en karriärmässa som fokuserar på redovisning och konsultindustrin. Mässan fungerar som en plattform där studenter och företag får chansen att träffas och skapa nya, värdefulla kontakter för framtiden.

HCM

Handels Capital Management AB (HCM) förvaltar HHGS ekonomiska överskott i en diskretionärt hanterad portfölj. HCMs företagsidé är att erbjuda en utbildning för studenter inom finans samt att erbjuda konkurrenskraftig förvaltning.

HandelsMarketing

Handels Marketing är en kommunikationsagentur som drivs av studenter från Handelshögskolan, JMG, HDK och Göteborgs Universitet. De arbetar med allt i från strategikommunikation samt design av hemsidor.

“Det bästa man kan göra som student är att engagera sig i något av våra kårbolag. Man får ett försprång ut i arbetslivet och ett professionellt kontaktnät såväl som stor erfarenhet. Man får chansen att träffa företagsledare och tillsammans med dem diskutera vilka utmaningar deras verksamheter står inför. Vill du skaffa dig praktisk erfarenhet vid sidan av studierna samtidigt som du knyter värdefulla kontakter inför arbetslivet är kårföretagen helt rätt för dig."
Elin Jönsson
VD HandelsConsulting 2019
“Efter ett år som vice vd för NÖJES bär jag med mig erfarenheter inom många olika områden! Jag har fått en inblick i hur det är att driva ett företag, lärt mig leda en grupp och hantera konflikter. Framförallt har jag haft otroligt roligt och skapat vänner för livet. Ett engagemang utanför plugget ger en balans i vardagen och förgyller studietiden enormt!"
Irma Weberg Ekelund
Vice VD NÖJES 2019